První dojem - Heavy Object



Po dlouhé době konečně něco o kresleném seriálu. Netuším, jaký je průnik čtenářů, tak jsem vpravo přidal užitečné tagy na filtrování příspěvků.


Heavy Object je na první pohled směšný. I na anime poměry to patří k věcem, kde zmateně kroutím hlavou. Ačkoliv to splňuje potřebné předpoklady, strašně se mi nechce ho zařazovat do žánru mecha, protože titulární "Objekty" jsou odporné koule s kanóny. Je to jeden z nejohavnějších designů, co jsem v životě viděl. Ježiš. Autor (později jsem zjistil, že to je autor série Toaru Majutsu no Index a spol.) se snažil vysvětlit nutnost těchto strojů vyprávěním, že první Objekt z Japonska vyhladil flotilu, protože byl na tehdejší poměry neporazitelný.

Přišlo mi to dost absurdní, ale budiž. Od té doby má každá země Objekt a války o území se vedou tak, že se dueluje Objektama. Po zničení ...bojového vozidla.. se druhá strana poklidně stáhne a konflikt tím končí. Konvenční války naprosto vymizely.

Protagonisté Qwenthur a Havia ale zjistí, jaké to je, když je oponent náboženský fanatik, co takové dohody nedodržuje. Po porážce jejich Objektu se ocitnou v pasti a musí s pomocí guerillových metod porazit zdánlivě nezničitelný stroj.

Má to decentní postavy a přes absurditu zápletky i slušně vymyšlený svět. Zvlášť Objekty, ačkoliv nepřijatelné z mecha hlediska, jsou fajn ze scifi pohledu, snaží se na nich vysvětlovat skoro všechno až po logistiku. Je to jak tank Bolo, pokud někdo zná tu knižní sérii. Zatím to je překvapivě (nečekal jsem, že to vůbec zkusím) sledovatelné.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Creating my own Point of Sale system, Part 0: Start

Creating my own Point of Sale system, Part 1: Design

Asian Squad