Fuck you too, guys

Teoreticky jsou skupinové práce velmi výhodně. Zaprvé, můžete jako učitel opravovat méně prací a není (předpokládám..) takové riziko plagiátů. Rovněž se studenti naučí spolupráci a nehrozí jim takový stres, jako kdyby to dělali sami. Nakonec ještě díky kolaborativnímu řešení můžete zadat zajímavější úlohy.

V praxi to vypadá nějak takhle:

Takže se můžu stresovat sám s prací pro tři lidi. Yes. Přitom jsem se fakt snažil s lidma vycházet, ale když máte utvořit skupinky v 5 minutách po přednášce, kdy se všichni hrnou pryč, polovina už někoho zná a druhá jsou cizinci, tak to skutečně není lehké. Pls.

Komentáře

  1. No já ti nevím, ten teoretický úvod je sice trefný, ale prakticky to přináší mnohem, mnohem více stresu. Normálně se stresuji jen tím, že to třeba nestihnu udělat a nebo že to bude takové nic moc. Takhle aby se člověk mnohem víc stresoval nad tím, jestli z těch lidí vůbec něco vypadne (obvykle je to víc práce a v jednom se to blbě stíhá) a když už, tak jakou to bude mít kvalitu. Když to dělám sám, aspoň vím, že to má tu kvalitu, ale když to pak dostanu po někom, obvykle je z toho člověku na blití, a to nejen kvůli tomu, že je to o ničem, ale ještě kvůli té spoustě pravopisných chyb, co ti ostatní obvykle zplodí. Takže skupinová práce je prakticky jeden z největších trestů pro lidi, co na to úplně nekašlou a teoreticky to odmění jen ty, co by nic nedělali stejně, takhle se ještě našel idiot, co to udělá za ně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zase si myslím, že v ..běžnějším.. prostředí takové lidi člověk vytipuje předem a může si pak vybrat. Alespoň taková byla moje zkušenost na FELu - po příšerné skupině v třetím semestru jsem měl relativně slušné týmy. Samozřejmě, několikrát jsem musel místy nepokrytě škemrat, aby na tom zamákli. Pro erasmáka byl výběr skupiny defacto loterie.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Creating my own Point of Sale system, Part 0: Start

Creating my own Point of Sale system, Part 1: Design

Asian Squad