HGUC 1/144 RGM-79FP Striker

- Z 25. října. Už mám víc nástrojů. Koukám, že jsem začal mít obrázky s komentáři. Rovněž jsem si všiml, že počet mých čtenářů zůstal za ta léta konstantní. Díky, Google bote.

K tomuhle mechovi žádnou story nemám, protože byl v nějaký obskurní manze. Kvůli tomu jsem o koupi tohohle modelu docela dlouho uvažoval. Ale nakonec to přece jenom je v Universal Century vesmíru, tak jsem do toho šel. Menší zajímavostí je, že se v Gundam Unicornu objevil jeho vzdálený příbuzný, GM Semi Striker, což byl tuším GM-II nebo III se stejným oštěpem a jiným štítem. Tak do jedný minuty explodoval, takže se zhruba drží průměrné životní délce mých zbylých modelů.

Překvapuje mě, jak je každý jiným stavebním zážitkem. Dělal jsem je víceméně chronologicky a nejnovější GM striker má mnohem lepší artikulaci (může třeba hýbat rameny dopředu a dozadu, jeho nohy jsou skvěle tvarovatelné..) za cenu toho, že mu dost často upadne paže. Taky jsou vždycky trochu jinak dělané klouby a prostě v tom vidíte to inženýrství.

Je tam toho podstatně víc než u zbylých dvou modelů. Tentokrát jsem si pro práci pořídil řezací podložku (můžete do ní rubat jak chcete a ona se časem uzavře) a modelářský skalpel. Ten skalpel byl možná chyba..

Jedním z těch prstů se přihlašuju na thinkpad. Nebylo to příjemný.
Další zajímavostí (či spíše nepříjemností) byly samolepky. Třeba tenhle žlutý proužek není plast, ale právě nálepka. Zrovna u paže to tolik nevadilo a šlo to s pinzetou bez problémů nandat, ale..


..ale ty špičatý věci u kolenou nandat absolutně nešly. Zblízka to vypadá fakt hnusně a jsem na Bandai docela nasraný že jsem tenhle očistec musel zažít. Jinak je však to barevné schéma výborné. Ta žlutá je fakt výrazná a přestože to nedává z taktického hlediska moc smysl (vždyť má kamufláž, a na to si dá žlutou, wut), vypadá to fakt hezky. Díky všem těm rýhám to taky vypadá mnohem plastičtěji (ne plastověji, HAHAHAHA..ha...) a víc to připomíná zbroj.

Co se týče výzbroje, má skvělý tříbarevný štít, který vypadá jako z 8th MS team obohacený o dva vysouvací(!) bodáky. Je to pravděpodobně jeden z nejhezčích štítů ze všech modelů (vedle jeganů a snad unicorna), co znám. A nestydím se to přiznat.
  
Pak teda kulomet s vysouvací pažbou, to vypadá docela smutně..
Beam saber. Příjemnou zprávou je, že tam jsou hned 4 růžový čepele (mé dosavadní modely je měly šedé neprůhledné), což se bude docela hodit.

Nejdůležitější je samozřejmě twin beam spear, který absolutně nedává smysl. Máte plazmový paprsek, co rozřeže úplně všechno, čeho se dotkne. Proč proboha potřebujete dva? A proč to je tak skvělý holy shit. Je to jako oštěp s bajonetem, kombinace dvou věcí, které zbožňuju.


Zezadu má (opět nutno řící krásně výrazné) trysky. Překvapivě jsou i na nohou, což měly až pozdějí modely. Na variantu GM to je překvapivě moderní, ale co čekat od obskurního materiálu.

No, je to prdel. Jako další bude slavný Gundam Alex a focking Unicorn, do vánoc snad i Stark Jegan. Nemyslím si zrovna, že že tohle hobby ještě někdo provozuje (a pokud jo tak průnik s množinou mých 7 čtenářů a 2 google botů pravděpodobně nulový), ale snad to je alespoň vzdáleně zajímavý.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Creating my own Point of Sale system, Part 0: Start

Creating my own Point of Sale system, Part 1: Design

Asian Squad